ELITEGOLF

 

Team Himmerland er Himmerland Golf Klubs eliteafdeling og skal sportsligt medvirke til at repræsentere og promovere Himmerland Golf Klub bredt i golf Danmark.
 
Teamets målsætning er at være repræsenteret på så højt et niveau som muligt i DGU's Danmarksturnering for hold.

I 2022 dyster vi med et ungdomshold i 1. division, et herrehold i 2. division, et seniorhold i 3. division, et herrehold i 3. division samt et veteranhold og yderligere et ungdomshold i Kvalifikationsrækken. Se hvordan der skal spilles og resultaterne i løbet af sæsonen via holdenes respektive links.

Kontaktperson: Thomas Hyldgaard Nielsen - 2061 1388 - thn@sanistaal.dk

ELITETRÆNING 2022

Program under udarbejdelse - hold øje med hjemme- og Facebookside.


TEAM HIMMERLAND PRÆSENTERER

Lær klubbens elitespillere lidt bedre at kende. Følg siden HER... hvor profiler vil blive lagt op med jævne mellemrum.


GALLERI / INDLÆG FRA OG OM TEAMET 2022

DANMARKSTURNERINGEN

Referat af Christian Skovbjerg Balsby - sat på siden 16.08.2022

Det blev et sandt drama i den afsluttende weekend i Danmarksturneringen for 3. divisionsholdet.

Inden de sidste 2 spillerunder var stillingen således at vi med 2 sejre i de sidste 2 kampe kunne sikre et oprykningsspil men 2 nederlag ville betyde nedrykning til 4. division, så ganske meget var på spil. 

Lørdag skulle dysten stå mod Aalborg i Himmerland. Aalborg var på papiret en langt stærkere modstander end Himmerland da vi var ramt af afbud og småskadede spillere, så der måtte virkelig tænkes hvorledes vi kunne få det bedst mulige resultat.

Tanken var at sætte en god foursome og 2 gode singles og hvis alt, så flaskede sig ville vi kunne hive en smal sejr hjem. Men sådan skulle det slet ikke gå...

Alle spillede super godt og hurtigt fik vi hevet den 1. single hjem med en 5/3 sejr til Balsby over Nikolaj Grinsted, som tidligere har spillet for Team Himmerland. Ret hurtigt efter meldte Oscar en sejr ind på kortet. Frederik Christensens rutine om hvornår man skal se et put på 18. viste sig at være en god ide da modstanderen ikke havde den fornødne rutine til at hole et forholdsvis kort put og dermed kunne Frederik trække sig sejrrigt ud af opgøret. Det betød så at vi allerede havde sikret uafgjort mod Aalborg og dermed var vi sikret i 3. division igen til næste år. Men da vi kom ud til Foursome havde Claus Pedersen bidraget til at Henrik Sand endelig kunne sætte 3 point ind på kontoen med en sikker 4/3 sejr over Aalborg. Den sidste foursome med Christian Christensen og Mikkel Wraee var bestemt ikke favoritter mod den stærkeste foursome fra Aalborg, men med eminent spil og nerver af stål sikrede vores undertippede foursome en halv og dermed en overbevisende sejr over Aalborg på 10,5 mod 1,5. 

Med lørdagens resultater lå vi pludselig til at kunne spille med om oprykningen, men først skulle Morsø besejres og Skive måtte ikke vinde over Aalborg. Til gengæld måtte Aalborg heller ikke vinde for stort idet de så ville overhale os på baggrund af flest points i vundne matcher. 

Der var naturligvis genvalg til hele truppen og samme opstilling som dagen før. 

Balsby gjorde det igen hurtigt af med sin modstander og vandt igen 5/3. Foursome med Claus Pedersen og Henrik Sand fandt ikke samme gear som dagen før og måtte se sig besejret med 4/3. Frederik nød at spille Morsø i stille vejr, og skulle derfor hele vejen ud på 18. men desværre tabte han 2/0.  Oscar var oppe mod deres nok mest stabile og rutinerede spiller, men det var ikke nok mod Oscar, som hev en smal 1/0 sejr hjem på 18. hul. Så var det igen op til sidste foursome at hive en smal sejr hjem til Himmerland. Med godt spil - dog med en enkelt dame bajer på 13. hul, så lykkes det Mikkel Wraee og Christian Christensen at hive en vigtig sejr hjem på 3/2. Dermed vandt Himmerland 7/5 over Morsø. 

Så måtte vi blot vente på resultaterne fra Aalborg. 

Undervejs havde Aalborg lavet livescoring, så vi kunne løbende følge med i hvorledes de enkelte matcher udviklede sig. Efter de første 9 huller var Aalborg foran med 10/2 og hvis dette holdt, så ville Aalborg rykke op. Men Skive spise sig stille og roligt ind på Aalborg og resultatet blev kun en 7/5 sejr til Aalborg.

Summa sumarum:
Nr. 1 - Himmerland med 8 points og en Score på 37- 35
Nr. 2 - Aalborg med 8 points og en Score på 36- 36
  
Himmerland rykker op i 2. division med 2. holdet!


DM Mid-age

Referat af Christian Skovbjerg Balsby - sat på siden 11.08.2022

Jeg havde for første gang i næste 20 år tilmeldt mig et DM. Og DM i Midage var min sidste chance inden jeg til næste år falder for aldersgrænsen og bliver senior!

I år var turneringen henlagt til Kalø, som jo ligger virkelig smukt med udsigt ud over Aarhus bugten. Banen fremstod med ganske gode greens, men fairways var dog stadig mærket af et tørt forår. 

Lørdag skulle jeg spille sammen med et tidligere medlem fra Himmerland og en spiller fra Sydsjællands Golf Klub, så det tegnede til at blive en hyggelig runde. 

Det blev til en ok start, dog med et par idiotiske dobbeltbogeys fra midt fairway på 9. og 17. hul, men en godkendt runde i +5. 2. runde var jeg dårligere på for-ni, men fornuftige bag-ni betød en runde i +3 og samlet +8, hvilket rakte til en delt 7. plads.

3. runde blev desværre ikke som håbet og det gode momentum, hvor jeg var kommet godt fra start blev allerede på 8. hul ødelagt af en lundborg og dermed en dobbelt bogey. 9. blev igen mit nemesis og på trods af et drive midt i fairway og under 60 meter til pinden lavede jeg alligevel dobbeltbogey. Det betød at jeg kom ud i +6. Det dårlige spil fortsatte et par huller endnu inden jeg fik rimeligt styr på spillet og sluttede af i med en runde i +11  - i alt 19 over for turneringen. 

Jeg havde sat mig et mål om at et realistisk placering ville være mellem 10-15 - en god placering i top 10, så selvom mit mål blev indfriet med en 14. plads, så er man ikke helt tilfreds efter en forfærdelig 3. runde. 

DM blev vundet af Morten Lykkegaard fra Gyttegaard i -1 efter af have vundet på 2. omspilhul over Morten Findsen Schou.
 

Lübker Championship 2022 by Thomsen Furniture

Referat af Jesper Thøger Christensen - sat på siden 29.04.2022

Weekenden den 9.-10. april deltog jeg i Lübker Championship på Sand/Sky fra sort tee (6101 m). En rigtig mesterskabsbane med store runoff områder rundt omkring green. Greens var kuperede og rullede mindst lige så hurtigt som på en sommerdag på New Course i Himmerland. Tilmed blæste det som vi kender det fra Himmerland. På anden og tredje runde oplevede jeg og mine spillepartnere således flere gange, at bolden ikke kunne ligge stille på de hurtige greens. Så man skulle være hurtig til at markere bolden og hurtig til at putte inden den blæste væk igen. Men skønt at blive prøvet af under svære betingelser.

Lørdagens runder i 80 og 79 (+15) rakte til en delt 21. plads og avancement til søndagens finalerunde. De to første runder var præget af at jeg kom fornuftigt fra tee, ikke formåede at ramme nok greens, men var til gengæld god på og omkring greens. Søndag var billedet fra tee til green det samme, men desværre lykkedes det ikke i lige så høj grad at komme ind og i for par. Med søndagens runde i 86 slag blev det til en samlet score på 29 slag over par. Det rakte til en delt 33. plads i et felt på 78 spillere, hvor 69 spillere havde et bedre handicap end mig.

Turneringen blev vundet i samlet +3, mens +15 ville have rakt til en top 10. Den 10. bedste spiller på handicap var i +3,3 og samlet var der 55 spillere i plus handicap. Så en stærkt besat turnering hvor jeg som udgangspunkt var glad for bare at klare cuttet. Men havde dog håber på mere efter lørdagens fornuftige runder.

Med en god oplevelse rigere er det nu tilbage til træningsbanen og fokus rettet mod kampene i Danmarksturneringen den 7. og 8. maj. 

Se resultater HER...

Som det ses af billeder havde Lübker også for nyligt fået installeret Trackman Range, hvilket var rigtig spændende at prøve af, Oplevelsen var at det tilførte endnu bedre mulighed for at træne og sætte konkurrencer op for sig selv eller sammen med andre. Jeg håber det snart kommer til Himmerland, så træningsbanen kommer på niveau med resten af vores anlæg og faciliteter i øvrigt.

Bedste hilsner