ELITEGOLF

Team Himmerland er Himmerland Golf Klubs eliteafdeling og skal sportsligt medvirke til at repræsentere og promovere Himmerland Golf Klub bredt i golf Danmark.
 
Teamets målsætning er at være repræsenteret på så højt et niveau som muligt i DGU's Danmarksturnering for hold.

 

I 2021 dyster vi med et herrehold i 2. division, et seniorhold i 3. division, et herrehold i 4. division samt et veteranhold og et ungdomshold i Kvalifikationsrækken. De enkelte hold kan følges på nærmeste hold via de respektive links, når sæsonen starter.

Udvalgte spillere, der deltager på Team Himmerland, skal ligeledes være af en sådan spillemæssig styrke, at de kan markere sig i danske ranglisteturneringer og udvikle sig til at have landsholdspotentiale samt på sigt gøre karriere som professionelle – såvel playing som teaching. 
 
Kontaktperson: Thomas Hyldgaard Nielsen - 2217 9530 - thn@sanistaal.dk

TEAM HIMMERLAND PRÆSENTERER...

Brug efteråret/vinteren på at lære klubbens elitespillere lidt bedre at kende. Følg siden HER... hvor profiler vil blive lagt op med jævne mellemrum.

DANMARKSTURNERINGEN RUNDET AF

af Jesper Thøger Christensen

 

5. division vinder 8-4 over Øland og sikrer sig dermed oprykning til 4. division! 

 

af Oskar Mogensen

 

2. division spillede igen en tæt match, som kunne have gået begge veje, men  taber 10/8 til Hjørring.

 

Foursome

Christian Bæch og Danny Lønstrup Pedersen vinder deres foursome sikkert 1/0, men Kasper Jepsen og mig selv taber en match 5/4 hvor vi aldrig kommer i gang. 

 

Jonas Tersgov Rasmussen og Alexander Thomassen taber 3/2 i Alexanders debut på 1. holdet. 

 

Singler 

Alexander taber desværre 1/0 mod en spiller som er langt lavere hcp end ham selv. Men trods nederlag, en rigtig flot debut til Alexander! Kasper vinder sikkert 3/2, så igen en godkendt weekend. Danny taber desværre 3/2 mod en rutineret ræv fra Hjørring. Danny fik desværre aldrig gang i putteren, som var med til at høre udfaldet. Jeg vinder sikkert 5/4 mod en modstander som gjorde det svært for sig selv. Nede med 5 efter første 9 huller. Jonas taber en vanvittig match 2/0 med masser af birdies. Jonas er -6 mens hans modstander er -8 efter 18 huller. Jeg mener at Jonas sagde, at hans modstander var -8 på de sidste 10 huller! Bæch vinder sikkert 1/0 og igen viser Bæch sin styrke i hulspil. Fantastisk at have et så stærkt kort i en 1 single.

 

En godkendt sæson, hvor vi måske var tættere på et oprykningsspil end vi lige havde regnet med.

 

Tak til Alexander for at træde til med så mange afbud, klasse!

 

Tak til Ulrich Hummelmose for at komme op til morgenmaden og sætte os i gang på 1 tee 💪

 

Tak for hyggen og den gode stemning der er, selvom det er en lang dag derude nå vi er afsted. 

DJGA MASTERS

af Jesper Thøger Christensen

 

Den 21-23. juli deltog jeg i DJGA Masters. Et mesterskab arrangeret af Dansk Junior Golf Akademi og med rækker for henholdsvis U16, U18 og Herrer. 


Turneringen blev afholdt på The Scandinavian New Course fra Tee 64. En rigtig mesterskabsbane med svære teeslag og store runoff områder rundt omkring green. Greens var kuperede og rullede mindst lige så hurtigt som vores egen på New Course i Himmerland. Tilmeld blæste det som vi kender det fra Himmerland. Så i sandhed en god test.


Min første runde blev spillet i 86 slag. +15 på 4 huller og -1 på de øvrige 14 huller. Så langt hen ad vejen var spillet godt, og efter 11 huller lå jeg såmænd en delt 1. plads. Men som I ved spilles golf jo over 18 huller og niveauet af de dårlige slag definerer slutscoren.
Efter første dag var jeg således på en delt 13. plads og der var kun 3 slag op til en 5. plads. Så på papiret var der ikke langt til et godt resultat. Men med en anden runde i 87 slag, sluttede jeg på en 19. plads og missede i stedet cuttet med 2 slag. Hvor første runde kun blev skæmmet at 4 huller, blev anden runde skæmmet af 12 huller i bogey eller værre. Jeg kom godt fra tee, men havde for mange løse slag ind til green og formåede ikke at komme ind og i.


Jeg må så trøste mig med, at selvom jeg var den tredje dårligst spiller målt på handicap, blev jeg ikke sidst i feltet.
Med en god oplevelse rigere er det nu tilbage til træningsbanen og fokus rettet mod de sidste kampe i danmarksturneringen den 15. august.
Se resultater på linket nedenfor:


https://djgamasters.djga.dk/signup-teetimes/

DANMARKSTURNERINGEN 2020

2. divison - af Jesper Thøger Christensen

 

Lørdag den 13. juni mødte 2. divisionsholdet Ørnehøj på Dronninglunds bane.


Efter foursomes var holdet foran 4-2 med solide sejre af henholdsvis Kasper/Oskar samt Danny/Christian samt et knebent nederlag på hul 18 til Jonas/Thomas. Men med sejr til Ørnehøj i 6. singlen var forspringet udlignet. Kasper, som spillede på holdet for første gang, kom hurtigt 4 ned, men med sejre på de sidste huller hentede han en deler hjem til holdet. Danny i 4. singlen vandt sikkert 6&4 mens Thomas i 1. singlen tabte 6/4. Så inden de to sidste bolde skulle afgøres var stillingen 7-7. Men desværre lykkedes det kun Oskar i 3. singlen at få uafgjort og Jonas i 2. singlen tabte desværre på hul 18. Så resultatet blev 10-8 til Ørnehøjs fordel. En tæt holdkamp, der også kunne være endt til Himmerlands fordel.

 

Søndag d. 14. juni mødte holdet Dronninglund på Ørnehøjs bane.


Igen kom holdet stærkt ud af foursomes og var denne gang foran med hele 6-0. Disse point skulle vise sig afgørende for kampens samlede resultat. Mathias i 6. singlen taber 4&2. Kasper i 5. singlen taber 2&1. Oskar i 3. singlen taber 2&1.  Christian i 1. singlen taber 3&1. Så lige pludselig er en stor føring vendt til at være bagud 8-6. Igen bliver de to sidste matcher på banen afgørende. Jonas i 2. singlen trækker en sikker sejr hjem med 5&3 hvormed stillingen er 8-8. Tilbage er så Danny i 4. singlen. Danny er lige med sin modstander efter 16 huller. På hul 17 slår han et flot slag ind tæt på pinden, hvorefter modstanderen sender den i bunkeren. Så fordel til Himmerland. Men modstanden slår et flot slag ind og Danny skal nu hole for at være sikker på at vinde hullet. Det sker desværre ikke, men til gengæld misser modstanderen også sit put og Danny står med et kort put for at komme én op. Den går i og han har således sikret at vi som minimum kan dele hele matchen. På hul 18 slår Danny en midt i fairway, mens modstanderen er i venstre rough. Danny skal slå først og slår et godt slag ind pin high, men lige uden for green. Modstanden slår højre om green og er længst fra hullet. Modstanderen kommer på green og Danny kan således med et 2 put sikre sejren i sin egen match og dermed hele matchen. Dannys put går lige forbi hullet uden at være alt for lang. Modstanden skal nu putte og han misser. Danny har således 2 put for at vinde hullet og matchen bliver givet. Der er tilråb fra resten af holdet og supportere fra 2. holdet, som blev for at se 1. holdets singler efter deres egen match var afviklet.


Med dagens resultat kommer 1. holdet ind på 3. plads, men har med sejren over Dronninglund også sikret sig, at de ikke kan rykke ned. Eftersom Ørnehøj også vinder om søndagen, har de dog sikret sig en 1. plads. Så havde udfaldet af den første kamp mod Ørnehøj været til vores fordel, kunne man have kigget opad i rækkerne. Men alt i alt en godkendt præstation, som sikrer os endnu en sæson i 2. division.
 

 

14.06.2020 - af Jesper Thøger Christensen

 

Holdet i 5. division mødte Aalborg i Ørnehøj og vandt 6.5 - 5.5.


Holdet var det samme som lørdag vandt 10 - 2 over Ørnehøj i Øland. Mikkel Wraae vandt i sikker stil 3. singlen 4&2. Henrik Sand taber 2. singlen efter en tæt match på hul 18. Simon Iversen taber 2. singlen 5&4 Første Foursome med Claus Pedersen og Lars Høj Jensen vandt sikkert 3&2 efter en runde med 6 birdies.


Stillingen var således 5-4 før den sidste foursome skulle afgøres.


Sidste foursome bestod af Allan Amstrup og Jesper Thøger Christensen.


Efter en fornuftig start, satte vi føringen over styr på hul 4 og 5. Et par bogeys fra os, og et par birdies fra aalborg, og vi var pludselig 5 nede med 6 huller tilbage. Vi havde ikke spillet godt og det så ud til at blive en alvorlig afklapsning. Hul 13 - Par 5 - For første gang satte vi lidt pres på modstanderen. Først et godt drive af undertegnede, og dernæst et godt slag af Allan ned i forkanten af green. De slog i højre og kom ikke ind og i. Så vi vandt for første gang siden hul 1 et hul og lidt optimisme blev dermed vagt. Hul 14 - Par 3 - Vi deler i bogey og er 4 nede med 4 at gå. Hul 15 - Par 4 - Undertegnede slår et middelmådigt slag i venstre semirough, hvorefter Allan shanker i højre rough. Jeg får slået ind i forkant af green og allan chipper ind til en givet bogey. I mellemtiden har Aalborg slået i venstre rough, chippet ud på fairway og ind på green i 3 slag. Altså kan de med et 2 putt vinde matchen og dermed hele kampen. Vi står næsten med hatten i hånden, men da de ender med at 3 putte er der stadig liv i matchen. Hul 16 - Par 4 - Allan bomber et godt slag ned midt i fairway, hvorefter Aalborg slår i venstre rough. Aalborg er først på green i 4 slag, og vi kan således nøjes med en Par, men Allan vælger at chippe i for birdie. Så nu begyndte det for alvor at ligne et komback. Hul 17 - Par 3 - Undertegnede slår et godt 5jern ind midt i green og Allan holer puttet for birdie. Aalborg ligger først på green i 2 og vi vinder således hullet. Altså er vi nu 1 ned med 1 hul tilbage. Hul 18 - Par 4 - Allan slår en god driver ned i midten af fairway og Aalborg slår den lidt i højre, men fri af den høje rough. Alle spillere fra de to hold er nu samlet på hul 18. Aalborg slår først og kommer op 50 meter kort af green. Undertegnede står nu med 160m til flaget og slår igen et godt 5jern ind i midten af green. Aalborg chipper ind og ligger i 3 lidt tættere hullet end vi gør i 2. Allan putter med god fart op til lidt under en meter. Aalborg putter deres og den smutter lige forbi hullet. Undertegnede står nu med en 1 meter for at vinde hullet, dele matchen og vinde kampen samlet. Et nervøst putt blev sendt afsted, endte midt i hullet, og et brøl lød fra medspillerne. Det var en fantastisk afslutning på en match og kamp som længe så ud til at gå til Aalborgs fordel. Fedt med opbakning fra medspillerne og sammen med Allan at kunne præstere under pres.

 

Kampen blev således vundet 6.5 - 5.5 og vi ligger nr 1 i 5. division. Næste og sidste kamp er i August mod Øland. Det bliver spændende om vi der kan sikre oprykning til 4. division. Det ligger i hvert fald i vores egne hænder.

 

Se sidste foursomes kamp hul for hul lige her... og hele holdets resultater HER...

 

13.06.2020 - af Jesper Thøger Christensen

 

Holdet i 5. division mødte Ørnehøj i Øland og vandt 10-2.


En lille historie var, at Simon var 4 ned efter 7 huller, men vendte matchen med 3 birdies i træk og ender med at dele på hul 18.

 

Se resultaternerne HER...

VI ÅBNER FOR TEAM HIMMERLAND ELITETURNERINGER

Det er selvfølgelig på betingelse af, at alle gældende restriktioner overholdes. Team Himmerland hverken kan eller vil lægge navn til, at reglerne ikke bliver overholdt.

 

Som udgangspunkt gælder de for turneringen allerede opsatte betingelser dog med enkelte Covid 19-relaterede hensyn:

 

Resultater registreres og indberettes på følgende måde så fysiske scorekort ikke cirkulerer mellem spiller, markør og turneringsledelsen: Tag et billede af dit udfyldte scorekort (som du som spiller selv har ført og markør mundtligt godkendt) og send det til turneringsledelsen (klubsekretæren) på E-mail: golfklub@himmerland.eu (klubmobilen kan IKKE modtage MMS'er, så det skal være via E-mail!) Deltagerne skal således stadig tilmelde sig inden runden, så de indsendte kort efterfølgende kan afstemmes med tilmeldingslisten.

 

HUSK i det hele at efterleve sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. HUSK at overholde forsamlingsforbuddet (max. 10 - og det er 10...ikke 11...)

 

Find turneringerne HER...

ELITEHERRERNE GØR SIG KLAR TIL SÆSONEN

Et par billeder fra et veloverstået spillermøde i Team Himmerlands herreafdeling, der fandt sted 4. marts (altså før det blev anbefalet at undlade forsamlinger!)

 

Her deltog det meste af herretruppen - 20 spillere og ledere (blandet andet en ny holdleder for 2. division), herunder 4 nye medlemmer af Himmerland Golf Klub samt nogle af de bedste juniorer i klubben, der ligeledes inddrages i truppen. På mødet blev der fastlagt målsætning for sæsonen og præsenteret værdisæt for Team Himmerlands herrer samt forventninger til spillerne. På mødet blev det også italesat at vi skal blive bedre til at vise os frem, så klubbens medlemmer og bestyrelsen bliver opmærksom på, hvem vi er, og hvad vi bidrager med. Dette er således første forsøg herpå.

 

Bedste hilsner
Jesper Thøger Christensen
TEAM HIMMERLAND