HANDICAP

Her kan du finde nyttige informationer om alt vedrørende handicap. Dit eget handicap finder du som bekendt på Golfbox - log eventuelt på via boxen på klubbens forside.

EGA HANDICAPSYSTEMET 2016-2019 (den engelske udgave med enkelte danske kommentarer)
EGA HANDICAPSYSTEMET 2016-2019 (dansk vejledning til spillere)
HIMMERLANDS KONVERTERINGSTABELLER

NYE HANDICAPREGLER PR. 1. JANUAR 2016

Der er tale om en række ændringer, og nedenfor følger de hovedpunkter, som DGU har med i deres oversigt:

* EGA øger muligt EGA-hcp fra 36 til 54 – DGU anbefaler nu et starthandicap på 72.
* ”Active EGA handicap” forsvinder fra EGA’s system, men DGU bibeholder ”EGA handicap”. Et ”ikke-EGA handicap”benævnes nu Klubhandicap.
* Antal tilladte EDS runder øges fra 2 til 3 om ugen.
* Grænsen for tællende 9-huls runder sænkes fra 18,5 til 11,5.
* En periode for ”Vinterregler” indføres. Mulighed for, at der kan handicapreguleres fra 1. nov. til 30. april – selvom der spilles med oplæg. Også generel godkendelse i sæsonen dog med orientering til DGU.
* Ny beregningsmetode til Handicaprevisionen (HR). Baseret på årets scores udregnes et handicapinterval, som man justeres i forhold til – i modsætning til den nuværende justering i forhold til medianen.
* Ny CBA beregningsmetode. CBA er et udtryk for, om der er spillet under normale forhold. CBA interval reduceres fra (+1 til -4) til (+1 til -2).
* En engelsk version med danske tilrettelser samt dansk vejledning udgives.

EKSTRA DAG SCORER (EDS)

EGA Handicapsystemet § 3.8
En EDS runde er en tællende runde spillet under handicapbetingelserne som ikke er en turneringsrunde. En sådan runde kan afvikles på alle USGA og CONGU ratede baner (se 3.6.1b)

I DK skal en EDS runde FORUDREGISTRERES. Dette kan gøres ved at informere sin markør påførste teested, at han ønsker at spille en EDS runde (antal huller, forni eller bagni), og notere dette på scorekortet inden runden påbegyndes. Foretages en selvregistrering I klubbens computersystem/app skal denne markeres med EDS og markøren informeres på første teested. I klubber hvor det er teknisk og praktisk muligt at forudregistrere en EDS runde i klubbens computersystem, og få dette anført på scorekortet inden runden, er det en godkendt måde at registrere en EDS runde. Ens markør bør stadig informeres om at der er tale om en EDS runde inden denne påbegyndes. Registreres en EDS runde på en af klubben opsat EDS-liste, bør markøreren stadig informeres inden runden påbegyndes.

Alle EDS runder skal omregnes til Stableford og der skal ALTID afleveres et scorekort. Manglende aflevering af EDS-scores registreres som en NR (der fører til regulering af handicap), og flere sådanne udeladte scores er misbrug som kan medføre Komitéens suspension af spillerens handicap.

Bemærkninger:
Handicapgruppe 1 må kun spille EDS i forbindelse med generhvervelse af et mistet EGA handicap og maksimalt 3 pr år.
Handicapgruppe 2 må spille 18-hullers EDS og maksimalt 3 pr. kalenderuge
Handicapgruppe 3-5 må spille 9- eller 18-huls EDS og maksimalt 3 pr. kalenderuge
Handicapgruppe 6 må spille EDS uden begrænsninger

At spille EDS er et personligt valg, som en spiller ikke kan pålægges. Komitéer bør derfor ikke indføre turneringsbetingelser der indeholder et krav om at spille EDS for at deltage/modtage præmier - sådanne turneringer bør gøres til tællende turneringer.

ÅRSREVISION AF HANDICAPS

Årsrevisionen foregår via Golfbox. Revisionen foretages pr. 1. januar, men klubbernes Handicapudvalg har mulighed for at tjekke revisionen og skal godkende denne senest 31/1. Det er derfor først når det er godkendt, at revisionen er endelig og du kan regne med handicappet du ser i Golfbox. Vi skal nok give lyd, når vi har godkendt - hold evt. øje med nyhedsmodulet i Golfbox.

Indleveret 3 eller færre scorekort
Har man indleveret 3 eller færre scorekort i løbet af året, mister man sin EGA Handicap-status og får Klubhandicap-status. Denne handicap-status er i det efterfølgende år låst indtil man har indleveret 3 tællende runder.

Indleveret 4-7 scorekort
Systemet vil ved årsrevisionen hente det nødvendige antal scorekort fra årene før, så antallet når op på 8 scorekort for beregningen i indeværende år. Herefter vil systemet foretage en beregning af, om spillerens handicap skal reguleres yderligere.

Er der ingen eller ikke nok scorekort årene før til, at antallet når op på 8 scorekort, bibeholder man sit sluthandicap som EGA Handicap.

Indleveret 8 eller flere scorekort
Har man indleveret 8 eller flere scorekort fortsætter man med EGA Handicap-status, og systemet vil ud fra de indleverede scorekort foretage en beregning af, om EGA Handicappet skal reguleres yderligere.

FAQ

Hvad gør jeg, hvis jeg fik indleveret for få kort, og derfor nu står med et 'Klubhandicap' og ikke et 'EGA-Handicap' og dermed kan risikere begrænsninger i mine spillemuligheder? Hvad skal jeg gøre for at få mit EGA-Handicap igen?

Her er svaret, at golfspilleren skal ud at spille tre turneringer, hvis klubben tillader deltagelse i turneringer uden et EGA-Handicap. Alternativt skal golfspilleren spille tre EDS-runder, hvorefter handicappet ændrer status til EGA-Handicap.

Hvad gør spillere i handicapgruppe 1 (under 4,5) der normalt kun kan reguleres i turneringer?

Disse spillere får netop lov til at spille EDS-runder for at få sit EGA-Handicap igen, da spilleren jo ikke kan spille tællende turneringer.